Toppen!

Yes, da er vi trygt tilbake i basecamp –  etter ni særdeles harde dager oppe på fjellet. Hjelpe meg! Men vi klarte det!

Ser at bloggpostene fra satellittelefonen ble litt rare, den taklet ikke helt æ, ø og å. Men regner med at dere fikk med dere det viktigste: Vi har det bra og vi har vært på toppen! Vi hadde superflaks med været, og nøt 360 graders utsikt over Karakoram-fjellene, deriblant K2, Broad Peak og andre kjente 8000–metere i Pakistan. Det var fantastisk! Men også grusomt. Mer om alt slitet senere!

Nå nyter vi et par late dager i basen vår. Spiser mat igjen (magen virket ikke helt der oppe over 6000 meter, Sliten overlevde på én Kvikk Lunsj og et par Rett i koppen i løpet av 2–3 dager). Vi sover. Sover mer. Hviler. “Dusjer”. Hører på musikk og podcaster. Pleier såre knær og tidenes mest solbrente ansikter. Blid har faktisk, av alle ting, pådratt seg en solbrent tunge. Helt sant! Årsak: 12 timers gåing fra camp 3 og ned til basecamp med tungen ute av munnen, prustende som en hund. Herlig!

Og nå venter jaggu snart sivilisasjonen på oss. I dag har vi pakket sakene våre, og i morgen tidlig legger vi ut på trekkingturen tilbake. Det blir en lang gåtur i morgen, så noen timer lørdag morgen, før vi setter oss i jeepene og kjører de fem timene tilbake til Skardu. Lørdag kveld skal vi derfor, etter planen, sove i en seng igjen! Etter 25 netter i telt kan dere bare tenke dere hvor digg det skal bli!

Vi blogger flere bilder og mer fra turen når vi er tilbake i Skardu/Islamabad. Følg med!

IMG_6177

Tags:
Reklame

2 kommentarer on “Toppen!”

  1. Kristine sier:

    Så utrolig gøy at dere også har vært i Pakistan på omtrent samme tid som oss! Jeg har kjempelyst til å klatre til topps på Spantik, men vi nøyde oss med Minglig Sar (6050 m) i første omgang. Kanskje 7000 m til neste år! Hvilket reiseselskap brukte dere for toppturen?

  2. Blid sier:

    Ja, det var gøy! Det er ikke altfor mange som tar turen til Pakistan i disse dager! Spantik er et kjempeflott fjell! Vi brukte et australsk firma som heter Field Touring Alpine som igjen brukte Adventure Tours Pakistan som støtte. FTA stilte med høydeportere og alt utstyr over basecamp, mens ATP hadde alt i basecamp og under. Men vårt råd er å vurdere nøye hvordan man reiser til Spantik. Mellom camp 1 og camp 2 er det lange og svært bratte traverser. Og mellom camp 2 og camp 3 er det bratt og veldig mye bresprekker. Alt dette gjør at det krever mye av teamet som reiser sammen og at alle som er med har kunnskapene på plass hva gjelder selvredning, breredning, rappelering osv. samt at noen kan legge faste tau mellom camp 2 og 3. Når det er sagt så er det ikke sikkert hvert år er like vanskelig. Snøforholdene i år var veldig vanskelige, noe som blant annet gjorde at vi forflyttet oss mellom campene klokken 2-3 på natten. Vi brukte 25 netter i telt og ville ikke kommet på toppen med noe særlig mindre. Vi kommer til å skrive et litt mer utfyllende blogginnlegg om hva vi synes var bra/dårlig/farlig/trygt litt senere!

    Fin blogg du har forresten!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s